2009年3月29日日曜日

オイルレスてんぷら Oliless tenpura (fritter) 无油天妇罗


浸水した玄米を水とともにいミルでひいて 醤油や、あるいは香辛料入りの塩などで好みの味をつけて、これに野菜をくぐらせて、オーブンで240度で30分強焼きました。ぱりっとなり、てんぷらとは違う食感ですが、下味が濃いと、てんつゆのようなものがなくても、そのままおいしいです。今回は、娘たちにはわりと好評。しかし次女は半分のこしました。
I milled the brown rice kept in water for one night with water to make cream.  Then I put this on various vegetables, baked in oven at 240 degrees centigrade for more than 30 minutes. They are harder than the ordinary tempura, and tasted good for me even without sauce like tempura-tsuyu. But this time, welcomed by my daughters, though the second one left about half of them.
天妇罗是日式料理中的油炸食品,用面粉、鸡蛋与水和成浆,将新鲜的鱼虾和时令蔬菜裹 上浆放入油锅炸成金黄色,吃时蘸酱油和萝卜泥调成的汁,鲜嫩美味,香而不腻。 ...(天妇罗_百度百科)。我做的是,不含有的像天妇罗的菜。把糙米放在水里一夜,用粉碎机粉碎成 奶油一样的状态。加江油或者自己喜欢的调料,把它涂在蔬菜表面,烧在电炉里三十多分钟。这次颇受女儿们“两位”的欢迎。

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