2009年3月27日金曜日

みたらし玄米だんご Brownrice Dumpling with Teriyaki-taste Sauce 糙米布朗粽子

浸水した玄米を水とともにいミルでひいて、片栗粉を1/4ほど加えて丸めて煮ます。みたらしは、みりんを煮立ててアルコールをとばし、醤油をくわえて1分未満煮立て、水溶き片栗粉をくわえます。普通のお団子よりもかなり硬いですが、次女には好評。
I milled the brown rice kept in water for one night with water to make cream. Then I added about 1/4 amount of starch. I boiled it. For sauce, I boiled Japanese cooking wine, mirin to evaporate alcohol, and added soy sauce, and boiled for less than 1 minute, then added starch with water. It is harder fairly than the ordinary dumpling but welcomed by my second daughter.

把糙米放在水里一夜,用粉碎机粉碎成 奶油一样的状态。加1 / 4淀粉。做成园型的团子。开水里煮。至于酱,煮糯米料酒滴蒸发酒精,然后加点酱油,水,淀粉。 比普通棕子硬一些。颇受第二个女儿的欢迎。

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